TCPIP.NL
Informatie over tcp/ip gerelateerde zaken

 
 

SEO

SEO of tewel Search Engine Optimalisation.

SEO is gebakken lucht. Ach, zo erg is het nu ook niet. Maar wees wel beducht op valse beloftes en verwaht geen wonderen. Middels SEO krijg je een hogere ranking in een zoek machine. Er zijn veel bedrijven die dit voor je kunnen en willen regelen, tegen betaling uiteraard. Maar met een paar tips kan je jezelf een hoop geld besparen.

Tip 1.
Intern linken. Dit zorgt er niet alleen voor dat de Zoek machine je gehele site kan vinden maar ook dat je 'belangrijker wordt gevonden.

Tip 2.
Extern linken. Hierdoor worddt je site belangrijk geacht. Probeer je site zoveel mogelijk te laten linken vanaf andere sites met een ander IP adres.

Tip 3.
Gebruik goede titels voor al je paginas

Tip 4.
Gebruik geen frames. Hoewel de zoek machine robots steeds beter worden in het indexeren van pagina's met frames is het nog seeds verre van optimaal.

Tip 5.
Gebruik een Sitemap

Tip 6.
Metatags en Keywords. Zorg dat de er zijn en overeenkomen met de inhoud

Tip 7.
Gebruik geen 'trucs' zoals witte letter op een witte achtergrond, een speciale pagina voor de zoekmachines, eindeloos lange omscrijvingen in de header, of de metatags.

Zorg in iedergeval dat je site goed leesbaar is. Duizende tips staan hierover online. bv bij selfpromotion

Aangezien meer dan 70% van de internetters zoek middels google lijkt me dat de eerste waar je je moet aanmelden. Dat kan middles google's URL Toevoegen. Een goede tweede is Microsoft Live.

Google en Yahoo bieden ook de mogelijkheid voor gesonsorde links.

Voor de liefhebber van submit engines hier enkele links:
Submitten 

Copyright 2008 tcpip - contact - disclaimer